Wat is Tantra liefde

Het grote verschil tussen seks en tantra is ‘liefde en bewustzijn’. Masseren met aandacht, en altijd vanuit het hart. Meer dan 6000 jaar geleden is Tantra ontstaan, een kunst, een manier om de liefde, sensualiteit en seksualiteit te beleven. Het leert je aanwezig te zijn in je seksuele energie, emoties en denkpatronen.

Tantra kent geen doel, anders dan heerlijk lang liefdevol samen zijn en de verfijning van de zintuigen (de tastzin, de reukzin, het gehoor…) 

Tantrisch masseren

Bij een Tantrische massage staan al je zintuigen op scherp om het sensuele genot tot het maximum te kunnen voelen van je tenen tot je kruin. Je koestert het warme sensuele gevoel en verlangt naar meer… Met volledige aandacht, warme massage olie, liefdevolle handen bezorg jij je partner een onvergetelijk gevoel.

Een mooie techniek in Tantra massage is de body to body massage. Wees creatief… Je kunt met je onderarmen, je bovenlijf masseren. Het gebruiken van je lange haren kan ook heerlijk zijn. Maar ook een subtiele aanraking van de borsten of Lingam (een tantrisch woord voor penis) kan heel opwindend zijn. Denk naast de meer bekende delen ook aan de enkels, knieën, knieholtes, ellebogen, oksels, de zijkanten van het lichaam, de oren en de nek. Uiteraard altijd met respect en binnen de afgesproken grenzen. Nooit mag de gever zijn eigen seksualiteit opdringen.

Tantrisch samenzijn is "anders" en duurt ook veel langer dan gewone seks. Natuurlijk mag lust ook volop meedoen, maar de richting en uitdaging is altijd van lust naar liefde. 

Een tantramassage is een intensieve en bijzondere belevenis, waarbij jouw hart geraakt wordt en zich zal openen.  Met een open hart word je een liefdevoller mens.

Veiligheid en grenzen

Sommige massage oefeningen kunnen naakt gedaan worden, dat is echter nooit een verplichting. Er vinden sensuele oefeningen plaats, maar beslist geen intiem, geen inwendige handelingen en niet orgasme gericht. Je leert grenzen stellen en verkennen en je kunt ontdekken dat in een veilige omgeving een diepgaande verbinding met jezelf en een ander mogelijk is. Een ervaring waar je kunt ontdekken dat aanraking en eventuele naaktheid binnen jouw grenzen een nieuw gevoel kan oproepen die je misschien nog maar zelden of nooit ervaren hebt.

Tijdens de workshops onderzoek jij wat voor goed is; in jezelf laten zien, in aanraken, ontvangen en ontmoeten. 

Op deze wijze willen wij met jullie een veilige sfeer creëren, waarin niets moet en veel mogelijk is. 

 

Over ons

De workshops worden verzorgd door Belinda en haar partner Dick. Belinda is personal coach om mensen beter in hun vel te laten zitten. www.belindachristiaans.nl

Daarnaast al jaren actief in de tantra wereld met het geven van workshops en massages, om stellen bewust te maken van hoe de tantrische liefde hun relatie kan verrijken.